Zambak Yağının Faydaları Nelerdir?

Zambak Yağının Faydaları Nelerdir?

Tabiatta yer alan ve insanlık için çok yararı olan zambak bitkisinin yağından yapılan zambak yağının faydaları saymakla bitmez. En büyük özelliği cilt güzelliğinde kullanılabilir bir yağ olmasıdır. Aynı zamanda sağlık açısından da çok önemli bir bitkidir.



Zambak Yağının Faydaları Nelerdir?

Zambak yağı , zambak bitkisinden elde edilir. Zambak bitkisi yaklaşık olarak 1 metre yükseliğe kadar uzayan bir bitkidir. Dik bir gövdeye sahip ve dallarında açtığı zambaklar ile harika bir görünüme sahiptir.

Zambak bitkisinin çeşit çeşit renkleri vardır. Siyah zambak, kırmızı zambak, mor zambak, beyaz ve sarı zambak türleri vardır. Zambak bitkisi daha öncede söylediğimiz gibi insanlara oldukça yararlı bir bitkidir. Cilt güzelliğinin yanı sıra diş ağrısı, adet sancısı ve vücudun değişik yerlerinde olan ağrı ve sancılara iyi gelir. Bunun dışında romatizma gibi eklem ağrılarına ve sancılarına da iyi gelir.



Zambak ve zambak yağının faydaları sadece bunlarla da sınırlı değildir. Zambak yağı düzenli olarak kullanıldığı zaman ciltteki kırışıklıkları alır ve pürüzsüz bir cilt getirir. Yaşlanmayı geciktirir ve dermatologların tavsiye ettiği bitki özlerinden birisidir. Hoş kokusu sayesinde parfüm esansları içinde de kullanılır.

Zambak yağının faydalarını bir başlık altında ve insanlığa sağladığı yararları bir başlık altında toplamak gerekirse zambak yağı ne işe yarar başlığından bakabilirsiniz.

Zambak



Zambak Yağı Ne işe Yarar?

  • Zambak yağı ağrılı olan bölgeye uygulandığında ağrıların azalmasını sağlar.
  • Diş ağrısı, apse, iltihap gibi durumlarda tedavi edici, ağrı kesici özelliğe sahiptir.
  • Zambak kokusu çok hoş bir koku olduğundan parfüm yapımında da kullanılır.
  • Cilt bakımı ile yapılan bir çok cilt kürü, cilt maskesinde kullanılır.
  • Cildin yaşlanmasını geciktirirken, kırışıklıkları azaltır.
  • Romatizma ağrılarına birebirdir.
  • Selülitleri giderici etkiye sahiptir.
  • Kozmetik dünyasında kullanılan kozmetik malzemelerin bir çoğunda kullanılır. Özellikle cilt gerginleştirme, kırışıklık kremlerinin özütlerinde kullanılır.

Zambak Yağı Nasıl Kullanılır?

Zambak yağını önce ellerinize dökün ve süreceğiniz bölgeye masaj yaparak uygulayın. Aynı zamanda zambak yağı ile beraber yumurta akı ve bal ile karıştırıldığında cildinizi gerginleştirerek botoks etkisi yaratır.

Evde Zambak Yağı Yapmak

Zambak yağı evde yapılır mı? sorusuna cevabımız ise evet yapılabilir. Zambak yağını evde yapmak için aşağıdaki tarifimize göz atmanız yeterli olacaktır.

Malzemeler

  • Zambak Bitkisi ( Koca bir avuç dolusu )
  • Zeytinyağı ( 1 kavanoz )

Zambak Yağının Yapılışı : Kavanoz içerisine saf zeytin yağını ekleyin. Ardından zambakları çok ince kıyın ve zeytinyağı dolu kavanozun içerisine koyun. Kavanozu 2 hafta boyunca güneş gören bir yerde bekletin ve bekleme süresi olduğunda kavanozu bir tencere içerisinde ağzı kapalı bir şekilde su ile pişirin.

Pişirme işlemi sonrasında kavanozun soğumasını bekleyin ve kavanoz soğuduktan sonra bir tülbent yardımıyla kavanoz içerisindeki zambak yağını süzün. Bu şekilde evinizde kolayca zambak yağı yapmış olursunuz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ