Aft Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Makalede Neler Var?
Aft Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Bu yazımızda sizlere aft nedir? Nasıl Tedavi Edilir? konusunda bilgilerimizi paylaşmak istedik. Öncelikle sizlere aft’ın ne olduğunu anlatalım.
Aft Nedir?
Aft, ağız içerisinde çıkan ve acılı yüzeysel ülserdir. Aft’a kısaca ağız yarası da denmektedir. Aft yani ağız yaraları oldukça ağrılı geçer. Aft yaklaşık olarak 5-10 içerisinde geçebilecek bir durumdur. Ancak ağrılı olduğundan geçmesi tedavi edilmesi gerekir. Özellikle bitkisel ve doğal yollardan ağız yarası aft’ın acısını biraz dindirebilirsiniz.
Aft (Ağız Yaraları) Nasıl Tedavi Edilir?
Aft tedavisi için sizlere bir kaç aft tedavisi yöntemi paylaşmak istiyorum. Bu paylaştığım tedavi yöntemleri tamamen doğal ve bitkiseldir. Korkmadan uygulayabilirsiniz.
Böğürtlen ile Aft Tedavisi
- 1 avuç böğürtlen yaprağı
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı : Su ile böğürtlen yapraklarını bir tencere içerisinde kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra böğürtlen yapraklarını süzüp, elde ettiğimiz su ile ağzınızı gargara yapıyorsunuz. Böğürtlen yaprağı ağız yaralı için etkili bir bitkisel çözümdür.
Kızılcık ile Aft Tedavisi
Malzemeler
- 1 avuç kızılcık
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı : İlk önce kızılcıkların çekirdeklerini ayıklayın. Çekirdekleri ayırdıktan sonra 2 bardak su ile kızılcıkları kaynatın. Kaynadıktan sonra kızılcıkları süzün ve suyunu gargara olarak kullanın.
Şap ve Bal ile Aft Tedavisi
Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı şap
Hazırlanışı : İlk önce şapı toz haline getiriyoruz. Daha sonra üzerine 2 tatlı kaşığı balı ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Aft, ağız yarası olan yere sürüyoruz ve 15 dakika bekletiyoruz. Daha sonra dişlerinizi fırçalayıp bitiriyoruz. Gün içerisinde 3 kere yapmanızda fayda vardır.
Karbonat ile Aft Tedavisi
Malzemeler
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı : Suyun içerisine karbonatı koyup, çözülene kadar karıştırıyoruz. Suyu gargara olarak kullanabilirsiniz. Günde 2 veya 3 kere yaptığınız durumda aft yaraları kısa süre içerisinde iyileşecektir.
Ağız Yaralarına Ne İyi Gelir?
- Eğer ağzınızda devamlı aft oluşuyorsa, maydanoz yiyerek ağzınızda çıkan ağız yaraları belirli bir süre sonra azalacaktır.
- Limon veya tuz ile gargara yapmak, ağız yaralarını yakarak iyileşme sürecini hızlandırır.
- Elma sirkesi ve nar ekşisi aft yaralarına iyi gelir.
- Hindistan cevizi yağı, yaraların çabuk iyileşmesinde özellikle ağız yaralarına iyi gelir.
- Ağız yarasının olduğu bölgeye nane yağı kullanmakta iyi gelir. Günde 2 veya 3 kere kullanabilirsiniz.