Diş Eti Tedavisi
Makalede Neler Var?
Diş eti tedavisi; diş eti hastalıklarının genel adı Periodontal olarak adlandırılır. Diş eti çekilmeleri genel olarak yanlış fırçalamadan veya kalıtımsal diş eti hastalığından dolayı kaynaklanır. Diş etlerinin çekilmesi, diş eti kanamaları gibi etkileri olduğunda, dişlerinizi erken kaybedebilirsiniz.
Diş eti çekilmeleri ve diş eti hastalığı olan kişilerde, diş fırçalama esnasında en ufak bir darbe bile olsa kanamalar meydana gelir.
Diş Eti Tedavisi ve Önlemi
Diş Temizliği : Diş eti hastalığı olanların çoğunluğu diş temizliğine önem vermemekten kaynaklanır. Açıkçası dişlerini düzenlemeyen kişilerde diş eti hastalığı meydana gelir. Yediğimiz besinlerden arta kalanlar diş aralarına girer ve zamanla bakteri oluşturur ve dişlerimizi düzenli fırçalamaz isek, diş eti hastalığı başlar. Bu nedenle diş eti tedavisinde öncelikle düzenli ve doğru şekilde fırçalamalıyız.
Diş Taşı Temizliği : Diş taşları zamanla diş etlerinin çekilmesine neden olur. Bundan dolayı diş kliniklerinde, senede yada 6 ayda bir olmak üzere 2 seans olarak diş taşlarını temizletmek gerekir. Dikkat etmemiz gereken husus, sadece diş fırçalamayla diş eti hastalığı geçmez.
Diş ipi Kullanımı : Diş ipi kullanan kişilerde, diş eti hastalığı çok nadir görülür. Yemeklerden kalan artıklar, dişlerimizi fırçalasakta, diş aralarına girerek bakteri oluşturur. Bu nedenle diş ipi kullanarak, bakterileri ne kadar uzaklaştırırsak, dişlerimiz ve diş etlerimiz o kadar sağlıklı kalacaktır.
Diş ipi kullanımı ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz; https://www.1ciltbakimi.com/dis-ipi-nasil-kullanilir/
Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?
Eğer diş eti hastalığınız çok ileri safhada ise diş doktorları cerrahi müdahale önerir. Bu cerrahi müdahale öncesinde bölgesel olarak anestezi uygulanır ve diş etleri kesilerek havaya kaldırılır ve altındaki bakteri plakları temizlenip, tekrar yerine oturtulur.
Ardından diş etlerine dikiş atılır. Bu dikişler alınır ve yaklaşık olarak 2 ay içerisinde her şey normale döner. Tabi ki bu müdahaleler bazen sonuç vermeyebilir. Önemli olan diş eti hastalığı olan kişilerin bu müdahaleden sonra diş ve diş etine çok iyi bakması gerekmektedir.
Diş Eti Çekilmesi
Teknolojinin gelişmesi ile diş eti problemlerinin giderilmesinde de yeni yöntem ve teknikler kaydedilmiştir. Diş eti çekilmeleri genellikle düzensiz beslenme alışkanlıkları, vitamin eksiklikleri sigara ve alkol kullanımı, bakım eksikliklerinde kaynaklanmaktadır. Diş eti tedavisi diş etinin rahatsızlığına göre değişmektedir. Örneğin, diş etinin genelde diş üzerine sarkması ve kişide gülme esnasında görüntü bozukluğu oluşturan bir durumdur ve bu problemin çözümü farklıdır. Diğer yandan diş eti çekilmesinin tedavi yöntemi farklıdır. Diş eti çekilmesi tedavisi aşamaları diş taşlarını temizlemek ile başlar. Diş taşları diş diplerine yerleşerek burada bakterilerin çoğalmasını ve sonuç olarak da diş eti çekilmelerine ve diş eti rahatsızlıklarına sebebiyet vermektedir. Daha sonrasında ise doktorun vereceği diş eti tedavisinde kullanılan ilaçlara devam edilir.
Diş Eti Çekilmesi Belirtileri
-Soğuk sıcak hassasiyetleri
-Yoğun olarak oluşan diş taşları
-Ağızda sürekli oluşan rahatsızlık veren koku
-Diş fırçalama esnasında oluşan kanamalar
Lazer ile Diş Eti Şekillendirme
Yukarıda da bahsettiğimiz üzere diş etlerinin düzensiz duruşunu ortada kaldırmak için yapılan bir müdahaledir. Ayrıca diş etlerinin uzun ve kısalığı diş boyutlarında da düzensiz görünüme sebebiyet vermektedir. Bu işlem yapılmadan önce ilk bakılan diş etlerinin sağlıklı olmasıdır. Diş etlerinde herhangi bir problem var ise ilk önce bunlar halledilmelidir. Herhangi bir anestezi işlemine gerek kalmadan ve yapılacak olan diş sayısına göre 15-45 dakika arası değişen bir işlemdir. Diş etlerinin fazla olan kısımlarını lazer yöntemi ile bağlı olduğu diş etinden ayırmak sureti ile yapılan bir işlemdir. Genelde hastaların çok fazla ağrı ve acı çekmediği yöntemdir. Diş eti tedavisi fiyatları ise yapılacak olan müdahalelere göre değişmektedir. En dip fiyat diş taşı temizliğidir. Oda ortalama 150-250 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Diş Eti Çekilmesine Bitkisel Tedavi
Diş eti çekilmesine bitkisel tedavi yapmak mümkündür. Diş eti çekilmeden önce belli başlı rahatsızlık verir. Diş eti kanaması, diş etlerinin beyazlaşması ve hafif ağrılı bir süreç ile kendini belli eder.
Diş eti çekilmesi başladıktan sonra diş etleri sanki dişlerden ayrılacakmış gibi yukarıya veya aşağıya doğru çekilmeye başlar. Bununla beraber diş etleri arasında bakteri oluşumu fazlalaşır ve diş eti dokularına zarar verir.
Diş Eti Çekilmesi Nedir? Nasıl Olur?
Diş eti çekilmesinin bir çok nedeni vardır. Dengesiz beslenme, hormon dengesizlikleri, dişlere iyi bakamama, diş taşlarını temizlememek gibi bir sürü neden sayılabilir. Eğer diş etleri çekilmeye başladığında farkına varmadıysanız veya umursamadıysanız diş eti çekilmesi ilerlemiş bile olabilir.
Diş eti çekilmesi, diş etlerinin dişlerden çekilmesi ile oluşan bir diş eti hastalığıdır. Diş eti çekilmesi ilerledikçe tedavisi de bir o kadar zorlaşmaktadır. Aşağıdaki resimde diş eti çekilmesinin nasıl olduğunu görebilirsiniz.
Diş eti çekilmesine bitkisel tedavi uygulayan birisinin bu bitkisel tedaviden sonra diş etlerine meydana gelen değişim aşağıdaki gibidir.
Diş eti çekilmesine bitkisel tedavi olarak adlandırdığımız bir çok yöntem vardır. Bu bitkisel yöntemler ile diş eti çekilmesi tedavisi yapabilir ve diş etlerinizi koruyabilirsiniz. Şimdi diş eti çekilmesine bitkisel tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşalım.
Diş Eti Çekilmesine Bitkisel Tedavi (Yeşil Çay)
Antioksidan bakımından oldukça zengin olan yeşil çay, sağlıklı bir iksir olarak anılır. Diş eti çekilmesi başlangıç aşamasında ise yeşil çay diş eti çekilmesini durdurur ve tedavi eder. Aynı zamanda yeşil çay diş etlerini tedavi de eder. Çekilen diş etlerini tekrar eski haline döndürmeye ve onarmaya çalışır.
Diş eti çekilmesine bitkisel tedavi yapan yeşil çay, diş eti iltihabına karşı çözümdür. Bunun yanı sıra ağızdaki bakterileri yok eder ve diş etlerini güçlendirir.
Susam Yağı
Diş eti çekilmesine bitkisel tedavi yöntemleri arasında susam yağı da vardır. Susam yağı, diş eti çekilmesinde gargara yöntemi ile yapılır. Hatta susam yağının biraz ısıtarak gargara yapıldığında çok daha iyi etki ettiği söylenir.
Susam yağı ısıtıldığında diş etleri tarafından daha iyi bir emilim sağlar. Susam yağı diş etlerine koruyucu bir kaplama gibi bir etki yaratır ve diş eti çekilmesini, diş çürümesini engeller. Susam yağını bir çok marketten veya aktarlardan satın alabilirsiniz.
Aloe Vera
Aloe, anti-bakteriyel bir maddedir. Aloe vera jelleri veya aloe vera diş macunları bulabilirseniz çok daha iyi olacaktır. Aloe vera ile sabahları gargara yapabilir veya yemeklerden sonra diş macunu kullanarak diş etlerinizi koruma altına alabilirsiniz.
Aloe vera, hasara uğramış dişlerin tedavisinde ve diş enfeksiyonlarının iyileşmesine son derece yardımcı olan bir bitkidir.
Hindistancevizi Yağı
Doğada bulunan ve anti-mikrobiyal bir yağ olan Hindistan cevizi yağı, çekilmiş diş etlerinin tedavisine büyük bir çözümdür. Özellikle organik Hindistan cevizi yağı bulabilirseniz çok daha şanslısınız demektir.
Diş eti hastalıklarının bir çoğuna iyi gelen bu bitkisel yap ağızdaki mikropları ve bakterileri yok eder. Ayn zamanda diş çürümesine yol açan çürükler deki mikropları öldürür. Hindistan cevizi ile diş eti çekilmesini bildiğimiz diş fırçalama yöntemi ile tedavi edebilirsiniz. Yağın içerisine diş fırçasını batırın ve dişlerinizi özellikle diş etlerinizi fırçalamanız yeterli olacaktır.
Mür ile Diş Eti Çekilmesi Tedavisi
Reçine ağaçlarından elde edilen mür, diş etli çekilmesini durduran ve diş eti çekilmesini tedavi eden bir bitkidir. Mür, diş etlerini güçlendiren bir formül içermektedir.
Mür bir çok çeşit eylem ile çekilen diş etlerine uygulanmaktadır. Eğer mür içeren diş macunu bulabilirseniz veya mür tozu yada mür suyu ile gargara yaparak diş etlerine uygulama yapabilirsiniz.
Çay Ağacı Yağı
Diş eti çekilmesine bitkisel tedavi yöntemlerinden biriside çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı çekilen diş etlerinin kuvvetlenmesini ve kök hasarını kurutur. İncelen diş etinin kanamasını engeller ve diş etlerini güçlendirir.
Çay ağacı yağı, diş eti çekilmesinde güçlü bir yağdır. Ağızdaki bakterileri yok eder ve diş aralarında biriken plak birikimini yok eder.
Diş Eti Çekilmesi Kekik Kürü İbrahim Saracoğlu
Malzemeler
– Kekik
Hazırlama ve Uygulanışı : 1 bardak su ile 3-4 tatlı kaşığı kadar kekiği iyice kaynatın. Soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dişlerinizi kekik suyu ile fırçalayın.
Diş Eti Çekilmesi Kürü Ahmet Maranki
Malzemeler
-Papatya (2 kaşık)
Hazırlanışı ve Uygulanışı: Yine 1 bardak ile papatyayı 5 dakika kadar kaynatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra ise bu karışım ile dişlerinizi fırçalayın. Diş eti çekilmeniz durana kadar bu işleme devam edebilirsiniz. Ağız yaralarında da etkili olan bu karışım ağız yaraları için de gargara şeklinde kullanılabilir.
Diş Eti Çekilmesi Karanfil
Karanfil eskiden çok yoğun olarak kullanılan özellikle ağız kokusu ve diş çürükleri için kullanılan önemli antiseptikler dendir. Diş eti rahatsızları için karanfili 2-3 adet ağzınıza alıp çiğneyebilirsiniz. Karanfil yağını alıp diş etlerinize masaj yaparak sürebilirsiniz.
Diş Eti Çekilmesi Limon Yağı
Haftada 2 kere diş etlerinize masaj yaparak uygulamanız gerekmektedir. Antiseptik özelliği sayesinde diş etleriniz de doku onarımı sağlar.
Diş Eti Rahatsızlıkları İçin Yeşil Çay
Günde yaklaşık olarak 2-3 bardak kadar tüketmeniz gereken doğal bir antioksidandır. Diş eti çekilmelerine ve ağız problemlerine çok iyi geldiği bilinmektedir. Yeşil çayı tüketirken çok sıcak değil de biraz daha ılık tüketmeniz dişleriniz arasında gezdirmenize de olanak sağlar.
Diş Eti Çekilmesi Hardal Yağı
Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliği sayesinde ağızda ki diş eti çekilmelerini durdurucu özelliğe sahiptir. Bir elinize biraz tuz ve hardal yağı alın ve diğer elinizin işaret parmağı ile de bu karışımdan bir miktar alıp diş etlerinize masaj yapın 5 dakika kadar yaptıktan sonra ılık su ile durulayın günde iki kere yapabilirsiniz.
Diş Eti Problemleri İçin Şap
İltihap sökücü ve iltihap kurutucu özelliğe sahip olan şap, genellikle diş eti çekilmelerinde kullanılan etkili yöntemlerdendir. İki çay kaşığı şap ile yarım çay kaşığı tuzu bir bardak sıcak suya atıp karıştırın. Karışım soğuyunca ağzınızı bu su ile gargara yapın. Karışımı yutmamanız ve günde 2 defa uygulamanız önerilir.
İlgili makaleler;
https://www.1ciltbakimi.com/dis-eti-cekilmesi-ve-tedavileri/
https://www.1ciltbakimi.com/dis-eti-kanamasina-dogal-cozum/
https://www.1ciltbakimi.com/dis-etindeki-beyazliklar-nasil-giderilir/