Göğüs Bakım Nasıl Yapılır
Bayan ya da bay olsun herkesin yaşamında başlangıçlar dönem dönem duygusal bağ kurulan bu organ bayanlar için en önemli estetiklerden biridir. Yüzyıllar boyunca bu böyle bilinmiştir.
Meme bezleri büyük oranlarda yağ hücreleri içeren, yağ depolama özelliklerine sahip ve içindeki bezler ile süt üretebilen bir yapısı bulunmaktadır. Aslında da memenin biyolojik işleviyse bebeğin beslenebilmesi adına üretilen süttür. Memedeki yağ depolamasın da kadınlık hormonu olarak gösterilen östrojenin etkisi ile oluşur. Bayanların meme görüntüsü bundan dolayı yaşamların boyunca değişiklik göstermektedir. Çünkü bur hormonlar salgılanma miktarlarında göre gebelik, ergenlik, menopoz, emzirme gibi dönemlerde büyük değişimler yaşar.
Meme dokusunu etkileyecek olan diğer bir unsur ise yaştır. 20 ila 30 yaşındaki bir bayanın meme doku daha sıkı ve daha yoğun bir şekilde olur. Yaş ile birlikte sıklığını yitirir ve sarkmaya başlangıç yapar. Tabii bu durumda emzirme sayısı oldukça büyük rol sahibi oynar.
Ergenlik dönemlerinde östrojen hormonunun artması ile memede yağ depolama sürecini destekler. Erkeklik hormonları olan testosteronsa bu süreci olumsuz şekilde etkilemektedir. Dolayısı ile erkek memesi kadın memeleri gibi yağ depolayıp büyüme özelliğinde değildirler.
Erkeklerde memenin yağ depolaması ve büyümesiyle jinekomasti adlı tıbbi bir rahatsızlık ortaya çıkar. Memenin içerisinde süt bezleri ve kanallar yağ dokusuyla, bağ dokusun tarafından çevrilip desteklenir. Kadınların göğsünde bulunan iç bölümlerinde kas dokusu olmadığından göğüsü hareket ettirebilme özelliğiyse bağ dokusu liflerinin elastikiyetinden gelir.
Meme de sarkma sorunlarını bayanların çoğu hayatlarında bir dönemde yaşamaktadır. Zamana ve genetiğe bağlı olarak meydan okumak zor olsa bile göğüsleri kaldırmak ve daha biçimli bir hale gelebilmesi için bazı önlemler de alınabilmektedir.
Göğüs Egzersizleri
Meme dokularını sıkılaştırabilmek, bağ dokuyu desteklemesi için en iyi yollardan bir tanesidir. Meme dokularındaki kas yapısı olmadığından yapılan egzersizler memelerin altında bulunan göğüs kaslarını etkileyip dolaylı bir şekilde etkili olur. Göğüs kaslarınızı çalıştırmanız kilo vermeniz, doğru bir duruş yakalamanız, egzersizler sayesinde mümkündür.
Kilo Dalgalanmalarından Uzak Durun
Kilonuzu her zaman sabit tutun. Kilodaki aşırı değişimleriniz meme dokularındaki sarkmalara neden olacağından sadece yağ içerdiğinden kaynakları bayanların yağı ilk kaybettiklerinde bölgeler aralarında göğüsler bulunur. Sarkma olasılığıyla hızlı kilo kaybeden kişiler ise kontrollü kilo veren kişilere göre daha fazla olmaktadır.
Sütyen Seçimi
Meme sağlığında önemli olan bir diğer konu ise sütyen seçiminizdir. Günlük hayatınızda meme büyüklüğüne göre, memeyi güzel bir şekilde destekleyen, kan dolaşımını engelleyecek kadar sıkı olmayacak ayarlanabilir askıları olan, cildin rahat bir şekilde nefes almasını sağlayan ve bir kumaştan üretilen sütyenleri giymeniz önerilecektir.
Yukarı da saydıklarımızı uyguladığınız takdir de sorunlarınızın yarısı ortadan kalkacaktır. Fakat daha henüz 20’li 30’lu yaşlardaysanız sizler için sarkmalar erken olduğundan göğüs bakımını güzelce yaparak bunlardan uzak durmanız da mümkün.