İğnesiz Mezoterapi

İğnesiz Mezoterapi

Mezoterapi olarak adlandırdığımız işlem kas ve iskelet sistemi hastalıklarında, saç dökülmesi, spor yaralanmaları, kozmetik tedavilerde, estetik sorunlarında, kilo kaybı, gözaltı torbalanması, vücut şekillendirme ve bölgesel yağlanma gibi durumlarda uygulanan tedavi yöntemidir. İğneli olarak uygulanan mezoterapi uygulaması uygulandığı bölgede kanama ve morarmaların oluşması sonucunda iğnesiz mezoterapi yöntemi uygulanmaya başlanmıştır.Tedavi amaçlı kullanılmakta olan ilaçlar deri altından enjekte edilerek hedef dokuya transfer edilir. Kullanılan ilaçlar tamamen düşük voltajlı elektriksel akımla oluşturulmuş mikrokanallar ve polarizasyon yardımı ile oluşturulmuştur. Gelişmiş ülkelerde bu sistem kanser ilaçlarının verilebilmesi amacıyla kullanılmıştır.

Mezoterapinin Yan Etkileri

Mezoterapi yönteminde kullanılan ilaçlara bağlı olarak yan etkiler bulunabilir. Bunlarda doğal olarak kullanılan ilaçlara bağlı olarak uyumsuzluk, alerjik reaksiyonlar, eritem, epigastralji, rebound etki, deri nekrozlarıdır. Bunun dışında iğnesiz mezoterapi yönteminden yana hiçbir şikayet bulunmamakta iken iğneli mezoterapi de hastalarda korku, kanama, ağrı, morarma, asepsiye dikkat edilmediği vakit enfeksiyon ve deri çizilmesi gibi durumlar söz konusu olmaktadır.

blank

Mezoterapi Uygulaması

Kas yapısına zarar vermemek adına kas içine uygulanan ilaçların düşük konsantrasyonlu olması gerekmektedir. İğneli olarak gerçekleştirilecek olan tedavi uygulamasında ise suda çözünen ilaçlar kullanılmalı ve posalı solüsyonlar kullanılmamalıdır. Alerji rahatsızlığı olan hastalar uygulama öncesi rahatsız olduklarını belirtmeli ve tedavi yöntemi hekim tarafından durum değerlendirmesi yaparak karar verilmeli. İlk olarak cilt analizi yapılmalı ve tedavi için planlama oluşturulmalıdır. Seanslar tedavinin amacına göre ortalama olarak 6 ve 30 dakikalık bir süre zarfından oluşmaktadır. Kişi tedavi sürecine göre 4 veya 6 seansta tedavi edilir. Cilt yapısı hassas olan tüm kişilere iğnesiz mezolifting uygulaması yapılabilir.

  • Mezoterapi uygulaması kapsamında 10 ila 15 saat arası uygulama yapılan bölge suya değmemeli
  • 6-8 saat arası banyo edilmemeli
  • 4 saat süre zarfı içerisinde makyaj yapılmamalı
  • Kanser hastaları, stroke, iskemik atak hikayesi olanlar, cilt lezyonları, kalp hastası olanlar, emzirenler ve diyabet hastalarına mezoterapi yöntemi uygulanmamalıdır

blank

***Mezoterapi alanında 10-15 seans gerektiren uygulamalar cilt bakım, cilt sıkılaştırma, bölgesel inceltme, selülit, zayıflama yüz vibrasyonu ve masaj işlemleridir.

  • Masaj
  • Mezoterapi uygulaması hafta bir kez uygulanılır
  • Cilt bakım seansları ayda bir kez uygulanır
  • Diyet haftalık olarak takip gerektirir
  • Egzersiz uygulamaları haftalık takip gerektirir
  • Vücut ve kilo analizleri haftalık takip gerektirir
  • İlaç tedavisi haftalık takip gerektirir
  • AWT haftada 2 seans olarak uygulanır

Mezoterapi İyileşme Süreci

Mezoterapi sonrasında bölgenin eski haline dönmesi sizin iradenize bağlıdır. Öyle ki sizler yapılan uygulama sonrasında günlük bakımınıza devam eder ve diyet ile egzersizler ile tedavinizi desteklerseniz o vakit başarılı bir uygulama geçirmiş olur kısa sürede toparlanır ve hiçbir bölgede deformasyonlar oluşmayacaktır. Bu sebebiyetle deformasyonların oluşması veya cilt yapısının düzelme süreci tamamen metabolizma yapınıza bağlıdır diyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.