Kireçlenmeye Ne iyi Gelir?

Kireçlenmeye Ne iyi Gelir?

Kireçlenme ve kemik uçlarının sertleşmesiyle kayganlığının deforma olması sonucunda meydana gelmesidir. Böylelikle kişinin hareket kabiliyetini azaltır zamanla da kireçlenme hareket sırasında acıya dönüşmektedir.

Ürik asit kristalleriyle sedef hastalığında ve lupus hastalığı ya da enfeksiyonlar kireçlenme hastalığında başka sebepler gösterilmektedir.

Kireçlenme hastalığının tedavisi ise hastalığın denemelerine bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak yaşlanmayı geciktirici önlemler alıp hastalığın önüne geçilmeye çalışmaktadır.

Kireçlenmenin Belirtileri

 

Kireçlenmeniz en bariz belirtisi eklem tutulmasıdır. Hareket sırasında eklem bölgenizdeki ağrılar. Bunların dışındaysa sertlik, ağrı, şişme, kızarıklık ve hareketlerde kısıtlanma gibi belirtiler de bulunmaktadır.

Kireçlenmeye Ne Neden Olmaktadır?

Kireçlenmeye iki adet tip görülür. Osteoartrit ve romatizmal kireçlenme ikisi de direkt eklemleri hedef almaktadır.

Osteoartrit

Kemiklerin uçlarındaysa sertleşme meydana gelmektedir. Kayganlık zaman ile ortadan kalkmakta ve en basit hareketleri yapmak bile acı veriyor. Durmak imkansız hal almaktadır. Eklemlerde meydana gelecek olan aşınma yıllar sürebilmektedir. Bundan dolayı da hastalığın erken fark edilmesi de tedavi sürecini kolaylaştırmaktadır.

Romatizmal Kireçlenme

Romatizmal kireçlenme, bağışıklık sistemiyle, eklem parçaları ve eklem kapsülünü kapsayan astad saldırı sonucu meydana gelmektedir. Sinovyal sıvı olarak isimlendirilen bu astar iltihaplanmaya ve şişkinliğe neden olmaktadır.

Risk Altında olan Kişiler

blank

Kalıtsal: Eğer aile bireylerinde anne ya da baba da kireçlenme hastalığı bulunuyorsa genetik olarak çocuklar risk altına girmektedir.

Yaş: Kireçlenme yaşa bağlı bir şekilde ortaya çıkmaktadır. 50 yaş üzerinde risk altına girer.

Cinsiyet: Yapılan araştırmalar da bayanların erkeklere oran ile daha fazla kireçlenme hastalığına yakaladığını ortaya koyar.

Obezite: Aşırı kilolu olanlarda özellikle de diz ve kalça yerlerinde kireçlenme riski daha fazladır. Aşırı kilolu biri de aynı şekilde diğer gruplarda olduğu gibi ciddi risk altında.

Kireçlenme Teşhis ve Tedavisi

blank

Laboratuvar Testi: Teşhis içinde doktorunuz sizden kan, idrar ya da eklemlerden alınan sıvı testleri istenebilmektedir. Böylelikle kireçlenmenin türünü belirleme noktalarında bu testler doktorunuza yardımcı olur.

Görüntüleme: Kemikleri mevcut durumunda hastalıktan ne kadar etkileniyorsanız test edebilmek için düşük seviyeli radyasyonlu olarak Mr, tomografi ya da röntgen isteyebilmekteler. Böylelikle eklemlerde son durum belirlenir.

Atroskopi: Bazı zamanlarda doktor eklemleri görüntüleyerek hareketlerin kontrolünü incelenmesi istenir.

İlaçlar: Genel olarak tercih edilen ideal tedavi metodudur. Kireçlenmenin nedenleri ve seviye belirlenip daha sonra ilaçlı tedaviler uygulanmaktadır. Eğer ilaçlı tedavilerde hiçbir şekilde sonuç alınmazsa cerrahi operasyon yapılabilmektedir.

Kireçlenme için Bitkisel Tedavi

blank

Kireçlenme hastalığında tedavileri için gerekenleri anlattık. Doktorunuz kesin teşhis koymalı ve tedavi metodunu belirlemesi gerekmektedir. Sağlık koşullarını göz önüne aldığınız bitkisel yöntemler ile hastalığın tedavi sürecinde destek alabilirsiniz.

Aloe Vera

Aloe vera aynı zamanda da etkili olan bir ağrı kesici olarak bilinmektedir. Aloe veranın jel ürünleri kireçlenme ağrılarına çok iyi gelmektedir. Eklem ağrılarının olduğu yere düzenli bir şekilde sürün.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.