Kırmızı Sivilce Lekeleri
Sivilce lekeleri genellikle ergenlik döneminde oluşan ve sivilcelerimizi sıktığımız için oluşan bir cilt sıkıntısıdır. Kırmızı sivilce izlerinin tedavileri de yapısına göre değişir. Eğer bu lekeler hafif, derinleşmemiş ve yüzeyselse peeling ile tedavi edilebilir.
Kırmızı Sivilce Lekeleri
Fakat bu lekeler çukur, derin ise dolgu maddesi yada lazer ile tedavi süreci olur. Günümüzde kırmızı sivilce lekelerinden yakınan sadece ergenlik değil artık kullandığımız kozmetik ürünlerinden yediğimiz besinlerden bile meydana gelip 25 yaş üstü kişilerde de aynı sorun görülmektedir. Bu şikayetten hasta sayısı da git gide artmaktadır.
Kırmızı sivilce lekelerinde cildimize nemlendiriciyi ve özellikle güneş kremini ihmal etmemiz gerekmektedir. Cildimize peeling uyguladığımız zaman 21 gün arayla 4-6 seans yol izlenir. Bu ciltte kepeklenme kabuklanma gibi bulgular görülebilir. Kesinlikle koparılmaması gerekmektedir.
Bu peeling hem kırmızı sivilce lekelerine hem de ciltteki siyah noktaların azalmasında, cildi parlak göstermesinde büyük rol oynar. Fakat şunu da belirtmem gerekiyor ki bu peelingi uyguladığımız zaman için yaz mevsimi uygun bir zaman değildir. Çukurlaşmış kırmızı sivilce lekelerinde mikroiğneler kullanılır.
Bu iğnelerin boyu yaklaşık olarak 0,50 mm ile 2,00 mm arasında değişmektedir. Tabi ki bu değişen iğne boyları kırmızı sivilce lekelerinin derinliğine göre, kişinin cilt yapısına göre değişmektedir. Ciltte açılan yaralar 15 – 20 dakika sonra kapanır.
Bu işlem yeni bağ dokusunun oluşmasında hem de kan dolaşımını harekete geçirir. Bu işleme başlamadan önce cilt tedavisi uygulanacak kişiy ağrı kesici özelliğine sahip krem sürülür. Bu krem sayesinde cildin uyuşmasını sağlanır. Ardından işlemler başlanır. İşlem sonrasında 2 yada 3 gün ciltte kızarıklık görülebilir fakat 2 yada 3 gün sonunda cilt normale dönecektir. Bu cilt seansları ayda 1 kere uygulanır ve 4 ile 6 seans arasında değişir.
Sağlıklı Bir Cilt İçin Yapmamız Gerekenler
Sağlıklı bir cilt için yapmamız gerekenler az önce belirttiğim gibi kesinlikle sivilcelerinizi sıkmayınız. Gece makyajlı kesinlikle yatmayın ve çok yoğun bir makyaj cildinize uygulamayın. Eğer adet düzensizliğiniz ve aşırı kıllanma sorununuz varsa kesinlikle doktora gidip hormon testi yaptırmanız gerekmektedir.
Sivilce genellikle yağlı ciltlerde meydana geldiği için cildinize günde 2 kez tonik uygulayınız. Glisemik indeksi gıdalardan uzak durun.
İlgili Makaleler;
Boynuz Sivilcesi Nedir? Nasıl Geçer?
İltihaplı Sivilce Neden Olur? Nasıl Geçer?
Sivilce Neden Oluşur, Detaylı Anlatım İle Sivilcelere Kesin Çözüm
Sivilce izleri ve sivilceler nasıl geçer?