Sivilceli Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Makalede Neler Var?
Sivilceli Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Bilmiyorsanız mutlaka sivilceli cilt bakımı tüyolarını ve uygulamalarını denemelisiniz. Hayatımızın her evresinde bizi rahatsız edecek olan sivilcelere karşı bir tür bakım yapılması gerekir. Özellikle yüzümüzü saran bir sivilce yapısı varsa.
Sivilceler hem estetik görüntüyü hemde psikolojik olarak ruh halini bozar. Cildinde çok fazla sivilce olan kişiler bu nedenle her çareye başvurur. Sivilce ilaçları, sivilce sabunları, sivilce kremleri gibi bir çok şey dener. Ancak bir türlü sonuç alamaz. Öncelikle sivilceli bir cilde sahipseniz size ilk önerimiz bir dermatoloğa gözünmenizdir.
Sivilceli Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Sivilceli cilt bakımı ilk olarak yüz yıkamak ve cildi temiz tutmak ile başlar. Bir çok kişi bu yöntem sayesinde cildindeki sivilcelerden kurtulur. Ancak bu yöntemi doğru bir şekilde uyguluyorsa…
Çünkü sivilceli cilt bakımı konusunda bilinen bir çok yanlış vardır. Kulaktan dolma metot ve yöntemlerle sivilce tedavi edilmez. Bu nedenle sivilceli cilt bakımı için sizlere uzman doktorlardan derlediğimiz bu yazımızı okumalı ve düzenli bir şekilde uygulamalısınız.
Sivilceleri Ellemeyin!
Sivilceli cilt bakımı konusunun ilk maddesi sivilceleri ellememektir. Birincisi elleriniz havadan bile mikrop ve bakteri kapar. Sivilce ile elleri buluşturmak, bombanın fitilini ateşlendirmek kadar tehlikelidir. Elleriniz temiz olsa bile sivilcelere dokunmak, sivilce sıkmak, sivilce patlatmak veya sivilce ovuşturmak tehlikelidir.
Sivilce küçükte olsa, büyükte olsa kesinlikle sivilce patlatılmamalıdır. Sivilce patlatıldığında cilde yayılabilir. Bazı durumlarda bir sivilce patlatma sonucunda tüm cildinizde sivilceler çıkmaya başlayabilir. Bu durumlardan daha da tehlikelisi, cildinizde sivilce izi bırakabilir. Sivilce izleri çok zor geçen izlerdir. Bu nedenle kesinlikle sivilceye dokunmayın ve patlatmayın.
Sivilceli Cildi Tahriş Etmeyin
Sivilceli cilt bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biriside cildi tahriş etmemektir. Kulaktan dolma uygulamalardan kaçınılmalıdır. Limon sürme, kolonya dökme ve diğer yakıcı, tahriş edici tüm uygulamalardan kaçınmalısınız.
Bunların dışında yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu ile kurularken ovuşturmak yerine ince dokunuşlar ile cildinizi kurulamalı ve kurutmalısınız. Ayrıca alkollü hiç bir temizleme jeli veya sivilce kremini kullanmamalısınız.
Sivilceli Cildin Yıkanması
Sivilceli bir cilt gün içerisinde en az 2 defa yıkanmalıdır. Ancak yüz yıkanması abartılmamalıdır. Günde 5 defa yüzünüzü yıkarsanız sivilcelerden kurtulmaz aksine cildinizi kurutursunuz. Her ciltte yağ oluşumu olur. Bu yağlar yıkanma sonrasında gider. Eğer yüz yıkaması abartıldığında yağ oluşumunun dengesini bozar ve cildinizi kurutursunuz.
Sivilce Sabunları Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Sivilce oluşumunu geçiren ve tedavi eden sabunlar var. Ancak her duyduğunuz “sivilceyi kesin geçiren sabun” gibi ifadelere ve reklamlara inanmayın. Çünkü bu sabunların tek başına sivilceye iyi gelmesi imkansızdır. Sivilce sabunu kullanırken diğer yandan sivilce çıkaran gıdalar tüketirseniz, sivilce sabununun hiç bir anlamı kalmaz.
Sivilce tedavisinde kullanılması gereken sabunun özelliklerinde salisilik asit, glikolik asit, benzol peroksit kullanılmalıdır.
Sivilcelere iyi gelen sabun içerisinde olması gerekenleri tekrarlamak gerekirse, laktik asit, glikolik asit, benzol peroksit, salisilik asit, niacinamid ve çay ağacı yağı gibi maddelerin bulunması gerekir. Bunun dışında sabunun PH değerinin 8’den yüksek olması gerekir.
Eğer sivilce sabununun üstünde pH seviyesi 6 gibi bir rakam varsa bu sabun doğal bir sabun değil, çeşitli kimyasalların karıştığı bir sabundur. Evimizdeki musluktan bile akan suyun Ph değeri 7-8 arasındadır. Sizin sivilcenizi tedavi edecek sabun 7-8’den aşağıda ise direk musluk suyu ile yıkayın daha iyi.
Sivilce sabununu kullanırken ilk önce ellerinizi sabunlayın ve temizleyin. Ardından tekrar ellerinizde sabunu köpürtün ve yüzünüze sürün. Ellerinizi temizlemeden cildinize sürerseniz veya ellerinizi başka bir sabunla, yüzünüzü sivilce sabunu ile yıkamanız fayda etmez. Elinizden geldiği kadar sivilceler için doğal sabunlar kullanın. Tamamen organik sabunlar bu konuda size çok yardımcı olacaktır.
Sivilceli Cilt Bakımı için Maske Tarifi
Sivilce tedavisi ile ilgili sizlerle bir çok konu paylaştık. Bu konulara buradan bakabilirsiniz. Sivilcelere iyi gelen maskeler arasında kil maskesi yaparak kurtulabilirsiniz.
- 1 çay kaşığı karabuğday unu
- 4 damla çay ağacı yağı
- 1 tatlı kaşığı kil
- 1 çay kaşığı domates suyu
Yukarıdaki tüm malzemeleri bir kase içerisine alın ve iyicene karıştırın. Hazır hale gelen karışımı daha önceden temizlediğiniz cildinize uygulayıp 20-25 dakika boyunca cildinizde bekletin. Sonrasında ılık su ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Bu sivilce maskesini haftada 3 gün uygulayabilirsiniz. Bir ay sonunda artık haftada 1 gün düzenli kullanıma geçebilirsiniz.
Her Sivilce Kremini Kulanmayın
Sivilce kremleri öyle kafanıza göre kullanabileceğiniz kremler değildir. Sivilce kremlerini doktorunuz önermediyse kesinlikle kullanmayın. Bir müddet fondöten, makyaj ve uygulamalarından kaçının. Alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaşın. İyi uyuyun ve stresten uzak durmaya çalışın.
Sivilceli cilt bakımı nasıl yapılır? konusunda sizlere aktarabileceğimiz bilgiler şimdilik bu kadar. Sayfalarımız sürekli olarak güncellenip daha da yararlı bilgiler paylaşmaktadır. Bizi facebook üzerinden takip ederek, konularımıza göz atabilirsiniz.
Kil maskesi gerçektende sivilcelere iyi geliyor şiddetle tavsiye ederim.