Güneş Sonrası Doğal Bakım

Seneler içerisinde güneşle ilgili farklı bilgiler edindik. Örnek olarak 50’li senelerde bronz ten, sağlıklı olarak göstergesi kabul edilmektedir. Oysa bugün bronzlaşmanın deride UV ışınlarından korunabilmek için melanin denilen pigmenti daha fazla üretmesi ile oluşmaktadır. Ayrıca da günümüzde sıkça yapılan araştırmalar da şunu göstermektedir ki cilt kanseri ve kırışıklık oluşumu kişi de güneş maruz kalması ile bağlantılı olarak gelişmektedir. Her yaşta güneşten korunmanız, güneş ışınlarının erken ve geç dönemlerine zararlı etkilerini engellemektedir. Yaşan boyunca aldığınız toplam güneş ışınlarının çoğunluğunu yaşamın ilk 20 senesinde depolamaktayız. Güneşe bağlı olumsuz sonuçlar ise seneler sonrasında oluşmaktadır. Bundan dolayı çocukluk çağında güneş korunmak oldukça önemlidir. Güneş koruyucular tüm yaş gruplarında farklı ürünler kullanılmaktadır. Altı aydan küçük bebekler de titanyum dioksit içerip güneş koruyucular dahha az tahriş yaptıklarından tercih edilmesi gerekmektedir. Yaz aylarında ise vücudumuzu güneş, kum ve denizin olumsuz etkilerinden korumanın diğer yolu ise güneş sonrası bakım ürünleri ile cildimizi rahatlatabilmektir. Güneş sonrasında cildimizin korunması için büyük önem arz etmektedir. Tatil zamanlarınızda güneş sonrasın da cildi rahatlatmanız için güneş sonrasını kremlerini tercih etmeniz gerekebilir. Bu güneş ve denizin olumsuz etkilerinden oldukça büyük ölçüde koruyacaktır.
Güneş Kremi Ne Kadar Sürülmelidir?
Tip 1 Deri: Kolay yanar fakat asla bronzlaşmaz.
Tip II Deri: Seyrek olarak bronzlaşmaktadır.
Tip III Deri: Hafif yanar fakat genel olarak bronzlaşır.
Tip IV deri: Çok nadiren yanar fakat her zaman iyi bronzlaşmaktadır.
Tip VI Deri: Asla yanmaz fakat güneşe duyarsızdır. Siyah ırktır.
Bebeğinizi Güneşten Koruyun
Bebek ve çocuklara özel olarak güneş koruyucularını seçmelisiniz.
Suda geçen aktiviteler sebebi ile suya uzun süre dayanıklı koruyucular tercih edilmektedir.
Güneşe çıkmadan mutlaka 10-15 dakika önce çocuğunuza koruyucu sürmelisiniz.
Koruyucu suda geçen aktivitelerden sonra da dört saati beklemeden kullanılmalıdır.
Güneş koruyucuları kurulanma ya da sürtünmeye fazla dayanıklı değildir. Kurulandıktan sonra tekrar sürün.
Güneş koruyucunu her yerinize yeterli miktarlarda sürmelisiniz. Yüz bölgesindeyse bebek ve çocuklara yarım çay kaşığı büyüklere ise bir çay kaşığı kullanılmalıdır.
Hamilelikte Güneşlenme
Gebelik zamanında hormonların etkisi ile güneş lekelerinin arttığı özellikle de son aylarda burun, alın ve elmacık kemiklerinin üzerinde ortaya çıkan kırmızılığın belirginleştiği görülür. Gebelik zamanında güneşlenmenin bir diğer sakıncası ise anne adayının su kaybına uğramasıdır. Yazın aşırı sıcaklarda güneş, bol miktarlarda sıvı kaybına, bu durumun da güneş çarpmasına yol açması ihtimali daha büyüktür. Fazla sıvı kaybı bebeğe giden kan miktarı azaltılır yol açması sebebiyle de büyük ölçüde önemlidir. Bundan dolayı da hamileler, bu zamanlar da sıvı alınımı normalin en az iki katına çıkartmalıdır. En az da 40 faktör korumalı güneş kremleri kullanmalıdırlar. 45 dakika güneşlenip daha sonrasında serin bir yerde bir saat dinlenmelidir.