Kıl Dönmesine Bitkisel Çözüm
Kıl dönmelerinde alanın sıcak tutulması olası iltihap oluşumunu engellemektedir. Aynı zamanda da kıl kökünün dışarı çıkmasına da yardımcı olur. Sıcak havlu ile ya da sıcak su torbasıyla cilt alanına 15 dakika kadar kompres olarak uygulanır. Uygulamanın her gün birkaç defa yapılması gerekmektedir.
Kıl dönmesi derinin çok altında değil ise cımbız kullanılarak kıl kökünü dışarı çıkartabilirsiniz. Fakat işlemin öncesinde cımbızı temizlemelisiniz. Kanama durumunda işleme devam etmemelisiniz.
Benzoil perksit bir hafta boyunca, günde birkaç defa etkilenen alana doğrudan uygulanabilmektedir. Uygulamadan sonra ciltte kuruma beklenir ve cildin üzerinde ölen ölü deriler temizlenir. Şişkin ve ölü cilt alanları temizlenip kıl kökü dışarı çıkartılır.
Kıl dönmesinde en çok kullanılan çözümlerden biri ise süt ve ekmektir. Süt çok az ısıtılır. Ardından içerisine ekmek batırılır. Bu ekmeği etkilenen cilt bölgesine sürün. 10 dakika kadar orada bekletin. Alanı daha sonra ılık suyla durulayın. Yumuşayan kıl kökü cımbız yardımıyla çıkarın.
Tuz, cildin soyulmasına yardımcı olmaktadır. Kıl dönmesi durumlarında kıl kökünün dışarı çıkmasını sağlar ve olası acıma hissini de azaltmaktadır.
Bir bardak ılık su içine yarım çay kaşığı tuz ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra pamuk yardımıyla cilde uygulayın. Bir gece beklettikten sonra su ile durulayın. Kıl kökü dezenfekte ettiğiniz cımbız veya iğne yardımıyla dışarıya çıkartın.
Kıl dönmesini engelleyebilmek için epilasyon tekniklerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Tıraş bıçağı veya epilasyon makinesi kullanımı ciltte çoğu alanda kıl dönmesi oluşumuna neden olabilmektedir. Bundan dolayı daha çok ağda ve lazer epilasyon tekniklerinin kullanılması önerilmektedir.
Elma sirkesi asidik yapısıyla birden fazla cilt sorununun tedavisinde önerilmektedir. Kıl dönmesi tedavilerinde de önerilir.
Elma sirkesi kıl dönmesi oluşan alanlara pamuk yardımıyla uygulanır. Bir süre sıcak havluyla üzeri kapatılır. Daha sonrasında ılık suyla durulandıktan sonra tekrardan dezenfekte edilmiş bir cımbızla kıl kökü ciltten çıkartılır.
Kıl dönmesi oluşmasının engellenmesinde lazer epilasyon en etkili yöntem olarak bilinmektedir. Kıl köklerinin kurutulmasıyla sağlanır. Bu şekilde de istenmeyen tüyler bir daha çıkmamak üzere gider.
Şeker de tuz gibi ciltteki ölü ve deri hücrelerinin ciltten arındırılmasına yardımcı olmaktadır.
1 Tatlı kaşığı jojoba yağı, bir fincan şekerle karıştırılır. İçerisinde 10 damla çay ağacı yağı eklendikten sonra masaj yaparak cilde uygulanılır. Bir süre beklettikten sonra ılık suyla durulanır. Kıl kökü iğne yardımıyla çıkartılır. İğne mutlaka temiz olması gerekmektedir.
Karbonat da kıl dönmelerin de yaygın olarak kullanılmaktadır. Cildin temizlenmesine yardım ederken aynı zamanda da cilt yapısını besleyerek yumuşatır.
Biraz su ile karbonatı karıştırın. Elde edilen karışım kıl dönmesine oluşan alanlara uygulanılır. Bir süre beklettikten sonra ardından ılık suyla durulanır ve kıl kökü ciltten çıkartılır.