Kil Maskesi Çeşitleri ve Faydaları

Kil Maskesi Çeşitleri ve Faydaları

Kil Maskesi Çeşitleri ve Faydaları Kil maskesi çeşitleri ile kendinize harika bir cilt bakımı yapabilir veya güzellik maskeleri hazırlayabilirsiniz. Ancak bu hazırlayacağınız maskeler içerisinde kullanacağınız kil maskesi çeşitleri hangi renk olacağı ve kil maskesi çeşitlerinin ne işe yaradığını bilmeniz gerekir.

Kil Maskesi Çeşitleri ve Faydaları

Kil maskesi çeşitleri arasında cildinizin ihtiyacı olan ve cildinize sağlık katan özelliklere sahip kil çeşitlerini deneyebilirsiniz. Bir çok güzellik merkezinde kil maskesi ile yapılan güzellik maskeleri, bir çok kadının yüzünün bebeksi olmasını sağlamıştır. Ayrıca cildindeki bir çok cilt problemini gidermiştir.

Kil maskelerinde kullanılan kil maskesi çeşitleri farklı olduğu kadar her kilin de özelliği farklıdır. Hangi kilin ne işe yaradığını ve kil maskelerinin faydalarından sizlere bahsedeyim.

Kil maskesi çeşitleri

Bir çok kil çeşidi vardır. Beyaz kil, yeşil kil, mavi kil , sarı kil , pembe kil , kırmızı kil gibi kil maskeleri ve bu kil maskelerinin faydalarından bahsedelim.

Akne ve Sivilceler için Beyaz Kil

Kil maskeleri arasında en fazla kullanılan kil maskesi, beyaz kil maskesidir. Beyaz kil maskesi cilt problemlerini gideren bir kil maskesi çeşididir. Özellikle akne ve sivilce problemlerine karşı tercih edilen beyaz kil, her cilt tipine uygun bir kildir. Beyaz kili aktarlardan kolayca temin edebilirsiniz.

Yeşil Kil

Özellikle yağlı ve sivilceli ciltlerin problemlerini gidermek amacıyla kullanılan yeşil kil, güzellik merkezlerinde bir hayli uygulanmaktadır. Sivilceye meyilli ciltlerde çok büyük mucizeler yaratan yeşil kil maskesi haftada bir defa düzenli uygulandığında ciltteki sivilceleri yok etmektedir. Bunun dışında yeşil kil maskesinin siyah nokta oluşumunu da yok ettiği bilinir.

Yeşil kil maskesini cildinize uyguladığınızda dikkat etmeniz gereken bir şey vardır. Yeşil kil maskesi cilde uygulandıktan sonra kesinlikle çatlatılmaması gerekir. Bu nedenle mimik hareketlerini yapmamalı ve yeşil kilin kalıp halinde kurumasını beklemelisiniz.

Sizlere daha önce bir yazımızda paylaştığımız yeşil kil maskesi tarifine göz atmanızda fayda var.

Mavi Kil Maskesi

Mavi kil maskesi genel olarak güneş lekeleri ve ciltte oluşan pigment problemlerine karşı uygulanır. Mavi kil maskesi hem cilt hücrelerinin iyileşmesini sağlar hemde cilt hücrelerinin daha rahat oksijen almasını sağlar.

Sarı Kil Maskesi

Cildin alt yapısını onaran ve ciltte gözükmeyen ancak cilt gözeneklerini tıkayan tüm kir ve mikropları yok eder. Sarı kil yine aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz bir kil çeşididir. Bunun dışında sarı kil maskesi sonrasında ciltte gözle görülen bir canlanma olur.

Pembe Kil

Pembe kil ile bir pembe kil maskesi yaparak cildinizdeki kızarıklıkları azaltabilir ve cildinizi dış etkenlere karşı güçlendirebilirsiniz. Pembe kil, aktarlardan kolay bir şekilde temin edilebilir. Pembe kil maskesi özellikle hassas ciltlere önerilmektedir. Bunun dışında 15 günde 1 defa düzenli bir şekilde yapılan pembe kil maskesi cildi pürüzsüz ve berrak bir görünüme kavuşturur.

Kırmızı Kil

Kırmızı kil ile yapılan kırmızı kil maskesi özellikle kuru ciltler içindir. Kuru ciltlerin en çok rastladığı cilt pullanması ve kaşıntı problemini anında giderir. Cildin yağ dengesini ayarlar ve cilt kuruluğunu azaltır. Kırmızı kil maskesi ayda bir defa yapılan bir maskedir.

Basit Kil Maskesi Tarifi

Sizlere yukarıda kil maskesi çeşitleri hakkında bilgi verdik. Eğer kil çeşitleri ve faydaları için evde kil maskesi yapmak isterseniz aşağıdaki tarif ile tüm kil çeşitlerinden bir kil maskesi yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı kil (kil seçimi tamamen size ait)
  • Yeteri miktarda su

Hazırlanışı – Nasıl Yapılır?

Uygun bir kase içerisine seçtiğiniz kili ekleyin. Maske çamur kıvamına gelene kadar su ekleyin ve aynı zamanda tahta bir kaşık ile karışımı güzelce karıştırın. Burada tek dikkat edilmesi gereken şey kil maskesinin çamur kıvamında olmasıdır. Eğer katı veya çok sulu yaparsanız maskenin bir anlamı kalmaz.

Hazırladığınız maskeyi cildinize sürün ve 10 dakika cildinizde kalmasını sağlayın. Maske 10 dakika cildinizde kaldıktan sonra cildinizi ılık su ile durulayıp, yıkayınız.

Kil Maskesinin Faydaları

  • Ciltte oluşan fazla yağın kaybolmasını sağlar.
  • Cildinizde oluşan sivilce ve akne gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırır.
  • Kil yaşlanma karşıtı bir maddedir. Anti-aging etki yapar.
  • Cilt gözeneklerine yapışan mikropları yok eder.
  • Ciltteki tıkalı olan gözenekleri açar.
  • Cildin dış etkenlerden dolayı deforme olmuş bölgelerini onarır.
  • Ciltteki pigment bozukluklarını iyileştirir ve rengi orijinal cilt rengine döndürür.

Kil Maskesinin Yan Etkileri

  • Kil doğal bir ham maddedir. Bu nedenle her yerden kil alınmaz. Kil içerisine katılan bir çok katkı maddesi cildinizi iyileştirmek yerine bozabilir. Bu nedenle kilin doğal olduğunu anlayabilmeniz için bakanlık onaylı dükkanlardan kil almanızda fayda var. Aksi halde kil maskesinin yan etkilerini görebilirsiniz.
  • Kil maskesi bazı kuru ciltlerde ve hassas ciltlerde yan etki yapabilir. Bu nedenle hassas ve kuru cilde sahip olan kişilerin kil maskesini önce kol bölgesinde deneyip sonrasında yüzüne sürmesinde fayda var.
  • Dışarıda elden ele satılan kil maskelerini kesinlikle kullanmayın. Aksi halde cildinizde oldukça fazla yan etki görebilirsiniz.
  • Kil maskesi çok fazla cilde uygulanmaz. En iyi etki haftada 1 veya 2 defadır. Bunun dışında daha sık uygulanırsa cilt yapısı bozulabilir ve yan etki yapabilir.

Kil Maskesi Nerelere Uygulanır?

Bazı kişiler kil maskesinin sadece yüze uygun olduğunu düşünüyorlar. Ancak kil maskesi vücudunuzun her yerine uygulanabilir. Bu nedenle yukarıdaki kil maskesi çeşitleri faydalarından yararlanarak cildinizin neresinde problem varsa oraya uygulayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.