Sivilceler Nasıl Gider?

Sivilceler Nasıl Gider?

Sivilceler nasıl gider diye kara kara düşünüyorsanız hiç endişelenmeyin. Çünkü bu yazımız sizlere sivilcelerin yok olması için yol gösterecek ve harika çözüm önerileri verecek. Dilerseniz sivilcelerin nasıl gideceğiyle alakalı yazımıza geçelim.

Sivilceler Nasıl Gider?

Sivilce Patlatılır mı?

Hemen hemen herkesin hayatının belli bir döneminde baş belası olan sivilceleri patlatmak iyi bir tercih olmayacağı gibi, sivilce patlatmak cilt lekelerine ve yaralara sebep olabilmektedir. Sivilcenin içerisinde yer alan iltihap dışarı çıktığında cildin diğer bölümlerine de sıçrayarak sivilcenin çoğalmasına sebep olur. Eğer illa ki sivilcelerinizi patlatmak istiyorsanız aşağıdaki tavsiyelerimizi dikkatlice inceleyin.

Sivilce Patlatırken Dikkat Edilecekler

Patlatılacak olan sivilcenin ucu beyazlamış olmalıdır. Deri altında bulunan sivilceleri patlatmak kanamalara ve yaralanmaya sebep olabilir, dolayısıyla iltihabın yayılması söz konusu olacaktır. Yüzde çukur oluşturan ve beyazlamayan sivilce kesinlikle patlatılmamalıdır. Yeni oluşan ve beyazlamayan sivilceler kendi haline bırakılmalıdır.

Sivilcelerinizi patlatırken en önemli husus temizlik ve hijyendir. Öncelikle eller iyice yıkanmalı, tırnak araları temizlenmelidir. Sivilcenizi hafifçe sıkıp kontrol edin eğer patlamıyorsa bir gün daha bekleyin. Patlıyorsa içerisindeki iltihabı boşaltmak için sivilce etrafına hafif baskı uygulayarak masaj yapın ve ılık su ile sivilce çevresini temizleyin.

Temizliğe dikkat ederek yapılan bu işlemleri dilerseniz tek kullanımlık eldiven yardımıyla yapabilirsiniz. Sivilceniz patlamıyorsa çok zorlamayın kendi haline bırakın. Patlayan sivilcenin iltihabı peçete yardımıyla temizlenmeli mümkünse anti bakteriyel cilt temizlik ürünleri ile temizlenmelidir.

Sivilce patlatmak geri dönüşü olmayan cilt problemlerine sebep olabilir, bu sebeple mümkünse doğal sivilce izleri için maske tariflerinden faydalanarak müdahale edilmeli, daha mühim bir durum söz konusu ise mutlaka bir cilt doktoruna başvurulmalıdır.

Maskelerle Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Günlük bakımınıza yardımcı olmak amacıyla haftada bir kez sivilce izleri için maske tarifleri ile yüz bakımı yapmak oldukça faydalıdır. Özel günlere hazırlanmak içinde yüz maskeleri sizi oldukça rahatlatacak ve özel hissetmenizi sağlayacaktır. Maske kullanımı genellikle gece uykudan önce yapılır, çünkü güneş ışınlarına maruz kalmazsınız ve çevredeki kirletici etkenlerden uzak kalmış olursunuz. Ortalama 15 dakika ila yarım saat arası uygulama süresi olan sivilce izleri için maske tariflerini uygularken mümkün olduğunca az konuşmak ve yüzü hareket ettirmemek gerekir, hatta uzanıp bu anın keyfini çıkarabilirsiniz.

Cilt problemlerinde dikkat

Eğer yüzünüzde sivilce veya açık yaralar var ise yüzümüze sivilce izleri için maske tarifleri ile bakım yapmadan önce iyileştirmeye yönelik yardımcı bakım yapmalı ya da doktorunuzdan yardım almalısınız. Durumun daha ciddi olduğu cilt problemlerinde ise mutlaka cilt doktoruna başvurulmalıdır.

Uygulama nasıl yapılır?

Uygulama için öncelikle cildinizin temiz olması eğer erkek cildi ise traşlı olması gerekir, zira maskenin faydalı etkilerine karşı cildinizi açık hale getirmelisiniz. Sivilce izleri için maske tarifleri uygulama öncesi günlük yüz temizleyiciler, ılık su ile uygulanarak cilt gözenekleri açılmalı mümkünse banyo sonrasında uygulanmalıdır. Eğer vaktiniz yoksa birkaç dakikalık buhar banyosu yaptıktan sonra uygulamanız faydalı olacaktır.

Buhar banyosunda havlu, geniş bir kap ve sıcak bir suya ihtiyacınız var, dilerseniz içerisine kurutulmuş hoş kokulu bitkilerde atabilirsiniz. Başınızın üstüne havluyu alıp kabın üzerine eğilirseniz buhar yüzünüze etki eder. Ilık su yüzünüze temas ettikçe gözenekleriniz açılır. Buhar banyosundan sonra yüzünüzü kurulayıp sivilce izleri için maske tariflerini uygulayabilirsiniz.

Maskeden önce dikkat edilecekler

Sivilce izleri için maske tarifleri uygularken göz çevrenine ve dudaklara maskeyi fazla yaymayın, bu bölgeler diğer bölgelere göre daha hassastır. Ciltte uygulanıp daha sonra kuruyan ve soyularak çıkan maskeler kullanacaksanız saç diplerine ve kirpiklere kesinlikle bulaştırmayın, soyulurken saç ya da kirpiklerinizi yolabilir. Sivilce izleri için maske tarifleri uygulayacağınız ortam terleyeceğiniz kadar sıcak olmamalıdır, maske uygulandıktan sonra konuşulmamalı, maske kururken yaşanılan iğnelenmelerden ise korkulmamalıdır. Maske kuruduktan sonra çene altından yavaşça soyulmalıdır.

Maske sonrasında yüzünüzü ılık su ile yıkayıp uygun bir tonikle maskeyi temizleyin ve nemlendirici ile bakımı tamamlayın.

Yüzünüzü ılık bir suyla yıkayın ve/veya cildinize uygun bir tonikle maskenin geri kalanını yüzünüzden temizleyip uygun nemlendiriciyle bakımınızı tamamlayın.

Sivilce izleri için maske tarifleri kişisel bakım için önemlidir, cildinize değer veriyorsanız haftada bir kez bu şekilde bakım yapabilirsiniz, ancak uygulayacağınız maskenin mutlaka teninize uygun olup olmadığını araştırmalı, paket halinde satılan maskelerden kullanacaksanız kullanma talimatına uymalısınız. Evde doğal ürünlerden hazırlayacağınız sivilce izleri için yüz maskeleri  ile cildinizin reaksiyon gösterebileceği maddelere dikkat etmeli, her gördüğünüz maskeyi uygulamamalısınız. Yukarıdaki önerilerimiz ışığında maske uygulama öncesi dikkat edilecek hususlara zen gösterip, uygulama esnasında ve sonrasında da aynı titizlikle davranırsanız maksimum faydalı alırsınız ve cildinizin gözeneklerinin açıldığını, daha temiz ve parlak göründüğünü, ölü derilerden arındığını hissedersiniz.

Sivilceler nasıl gider konumuz umarım sizlere yardımcı olmuştur. Sivilceler ile başınız dertte ise cilt sorunları kategorimizdeki sivilce tedavisi makaleleri okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.